Kolorektal kanser öyküsü olanlar: Daha önce kolorektal kanser tanısı konmuş ve tedavi edilmiş kişilerde, bu kanser tipi ikinci kez tekrarlayabilir. Yine daha önce yumurtalık, rahim (endometriyum) ya da meme kanseri geçirmiş kadın hastalarda da kolorektal kanser gelişme riski yükselmektedir.
Ülseratif kolit ve Crohn hastalığı olanlar: Ülseratif kolit ve Crohn hastalığı gibi kolonun anflamasyonu ile seyreden hastalıkların uzun yıllar devam etmesi durumunda kolorektal kanser gelişme riski yükselmektedir.
Sigara içenler: Sigara kullanımı, bağırsak poliplerinin oluşumunu ve kolorektal kanser gelişme riskini arttırmaktadır.
Beslenme: Bilimsel çalışmalar yüksek yağ oranı (özellikle hayvansal yağlar) içeren gıdalarla beslenenlerde, düşük miktarda kalsiyum ve folat alanlarda ve düşük oranda lifli yiyecek tüketenlerde kolorektal kanser riskinin arttığını göstermektedir. Yine bazı bilimsel çalışmalarda az meyve ve sebze tüketenlerde de kolorektal kanser riskinin arttığı gösterilmiştir. Beslenmenin kolorektal kanser riskini nasıl etkilediğini anlamak için daha fazla araştırma yapılmalıdır.