Kanserli Hastaya Nasıl Destek Olurum? adlı sosyal sorumluluk projesi toplumsal farkındalığı bir adım öne taşıyor
SAĞLIK İÇİN… DESTEK İÇİN… HAREKET EDİN…
Onkoloji alanında ileri teknolojiyle gerçekleştirdiği tanı / tedavi tekniklerinin yanı sıra sosyal, kültürel ve sanatsal etkinlikleriyle de adından söz ettiren Neolife Tıp Merkezi, yeni bir projeye imza atıyor. ‘Kanserli Hastaya Nasıl Destek Olurum?’ başlıklı sosyal sorumluluk projesi ile kanser konusunda farkındalık yaratmanın bir adım ilerisine geçerek hasta yakınlarına ve topluma çözümler sunuyor.
Proje kapsamında 9 Nisan Kanser Haftası / Sağlık Haftası’nda sürpriz bir performans gerçekleştirilecek. Kanserle Dans Derneği, Siemens ve Varinak Onkoloji desteğinde gerçekleştirilecek etkinlikte, İstinye Park AVM’de saat 15:00’te aralarında dans terapisi almış kanser hastalarının da bulunduğu 300 kişi, dans ederek ‘Sağlık için… Destek için… Hareket edin’ mesajı verecek. Koreografisi Tork Dance kurucusu dansçı Tan Temel tarafından hazırlanan ve dünyada çok sayıda örneği olan flashmob, o an alışveriş merkezinde bulunanlar için sürprizli bir deneyim olacak..
Yaklaşık 10 dakika sürmesi planlanan flashmob için aylardır devam eden çalışmalar tamamlandı. Bu kapsamda kanserli hastalar, Neolife Tıp Merkezi Psiko Onkologu Elçin Biçer ve Fulya Kurter yönetiminde dans terapilerine katıldı. Projeye özel bir şarkı ve koreografi hazırlandı. Destekçi kurumların personelleriyle yapılan provaların ardından 9 Nisan için heyecanlı bekleyiş başladı.
300 kişilik dev bir kadro ile gerçekleştirilecek projede temel amacın ‘kanserle mücadele eden hastalara nasıl destek olunabileceği konusunda çözümler sunmak olduğunu vurgulayan Elçin Biçer; “Bu projemiz ile topluma kanserli hastanın duygu durumuna eşlik edilmesinin hastaya ciddi bir fayda sağladığını aktarmayı amaçlıyoruz. Hastanın yaşadığı tüm fiziksel tedavi süreçlerinde de yanında olmak kadar ruhsal yaşantısında da birlikte hareketin tedavinin en önemli parçalarından biri olduğunu anlatmaya çalışıyoruz” dedi.
Neolife Tıp Merkezi Başhekimi Nesrin Aslan da bugüne kadar hastalar için yaptıkları onlarca sosyal ve kültürel projenin onların hayatlarına yeni bir pencere açtığını görmekten mutlu olduklarını belirtti. Aslan; son üç yıldır devam eden tiyatro gösterilerinin ardından bu yıl da dans performansıyla sanatın iyileştirici gücünü vurgulamak istediklerini kaydetti.
Siemens Healthcare Sağlık A.Ş. Genel Müdürü Şevket On da şunları kaydetti: “Sağlık endüstrisinin dünyadaki en büyük tedarikçilerinden biri olarak özellikle kanser teşhis ve tedavisi alanında başarılı ve önemli çalışmalara imza atıyoruz. Siemens olarak toplum sağlığına verdiğimiz önem kapsamında birçok farkındalık çalışmasına destek oluyoruz. Çağın gerçeği kansere karşı farkındalık yaratarak hastalığın önemine bir kez daha dikkat çekmeyi hedefleyen bu proje de yer almaktan mutluluk duyuyoruz.”
BEDENE VE HAREKETE ‘FARKLI’ BİR BAKIŞ: DANS TERAPİ
Neolife Tıp Merkezi’nde ücretsiz olarak gerçekleştirilen dans terapilerde hareketin yaşamsal önemi vurgulanıyor, sanatla bütünleşen hareketin zihin ve bedene sağladığı iyiliklerle farkındalık yaratılmaya çalışılıyor. Dans Terapisine katılmak için illa ki bir hastalıkla mücadele etmek gerekmediğini vurgulayan Neolife Tıp Merkezi Psiko Onkologu Elçin Biçer; sağlıklılık halini, “İç yaşam enerjimizin derinlemesine farkında olmak ve bu enerjinin zihin-beden ilişkisi içerisinde uyumlanması ve ifadesi” olarak tanımlıyor.
“Nothing happens until something moves.”
Biçer; “Zihin ile karşılıklı etkileşim halinde olan bedendeki hastalıkların şifası da, yine hem zihne hem de bedene yönelik bir hareketten gelir” diyor.